La Xarxa Vives reforçarà el programa DRAC d’ajuts a la mobilitat


Els vicerectors membres de la Comissió Permanent, durant la reunió a la Universitat de Barcelona. Imatge: UB.

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 27/02/2013.- La Comissió Permanent de la Xarxa Vives s’ha reunit avui dimecres a la Universitat de Barcelona. Els vicerectors membres de l’òrgan d’administració i gestió ordinària de l’associació han analitzat les diferents línies d’actuació desenvolupades per la Xarxa durant els darrers mesos i han tractat també les properes activitats en cada àmbit de treball. A la reunió han participat el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez i el vicepresident I, Joan Viñas.

Entre altres qüestions, la comissió ha acordat reforçar el programa DRAC d’ajuts a la mobilitat de la comunitat universitària, en el marc del qual es van concedir més de 400 ajuts durant el curs 2011-2012. D’altra banda, s’ha tractat la propera publicació d’una nova edició de la Guia de cursos d’estiu, que ofereix l’oferta agregada dels territoris de parla catalana.

A més, a la reunió s’ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Xarxa Alcover per a promoure l’intercanvi d’espectacles teatrals en català,  i la renovació de l’acord amb La Cívica-Escola Valenciana, associació cívica per la normalització lingüística de l’Alacantí. Finalment, la Comissió Permanent ha analitzat l’execució del Pla de Política Lingüística 2012-2014 de la Xarxa, en el marc del qual s’han aprovat les recomanacions de seguretat lingüística de les universitats de la Xarxa.

Finalment, s’ha aprovat que la Universitat de les Illes Balears es mantinga als òrgans de govern de l’Institut Ramon Llull a través de la Xarxa Vives.