63 investigadors treballen en el Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC)

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 16/04/2013.- Un total de 63 investigadors de les universitats de la Xarxa Vives i de l’Institut del Teatre treballen actualment en el Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC) (vegeu un dossier informatiu). L’objectiu del projecte és realitzar una història de les arts de l’espectacle de l’àmbit català i posar a disposició del públic una enciclopèdia en xarxa de les arts de l’espectacle, que s’obrirà amb un primer nucli amb més de 1.000 entrades.

El PRAEC va encetar el seu camí al mes de juliol de 2012, amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre  l’Institut del Teatre i la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest conveni va permetre formalitzar la implicació de les següents universitats: Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Oberta de Catalunya, Rovira i Virgili, LleidaGirona, València, Alacant, Jaume I, Illes Balears i Perpinyà Via Domitia. Mesos després, el 15 d’abril de 2013 es va presentar en un acte públic a l’Institut d’Estudis Catalans.

En el seu conjunt, el projecte tracta tant de rellegir el patrimoni dramatúrgic, amb especial èmfasi en la seua validesa o capacitat  de recuperació, com també d’estudiar la pràctica escènica en el sentit més ampli i en tots els seus gèneres i manifestacions. El PRAEC es va fent realitat gràcies a la tasca de dues comissions de treball: d’una banda la Comissió Científica, i d’altra banda la Comissió Executiva.