«Homenatge a T» arriba a la Universitat de València

València, Barcelona, Palma.- 05/11/2013.- L’obra de teatre Homenatge a T de Jordi Botella es podrà gaudir a la Universitat de València aquesta setmana, en sessions gratuïtes programades a la Sala Matilde Salvador de La Nau (Universitat, 2. València) per al dimecres 6 i per al dijous 7 de novembre, a les 19.30 h. El projecte, representat per La Dependent i que ja es va representar a la Universitat d’Alacant el 16 d’octubre passat, compta amb el suport de la Xarxa Vives. L’obra va néixer amb un doble objectiu: retre homenatge a la figura d’Ovidi Montllor a través de Teresa, un personatge mític pel que té d’imatge susceptible de ser entesa més enllà de l’àmbit local d’Alcoi. Amb la figura femenina, l’obra reivindica els valors que remarquen el contrast de tot allò que Teresa personifica (imaginació, llibertat…) front a una època caracteritzada per la mediocritat i l’obscurantisme.

A través d’un home-xiquet que és l’Ovidi mateix, l’obra conta l’aventura vital de Teresa Mora, la precarietat de la família, els esdeveniments tràgics de la guerra i la postguerra… que modelen i marquen una personalitat única, extravagant que explica el seu desequilibri emocional. Ovidi esdevé interlocutor d’una societat que estimava aquella Teresa la loca, aquella dona lliure, com la mestra més volguda pels infants.