Més de 600 novetats editorials del 2013 a la llibreria universitària e-BUC

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 26/11/2013.- El fons bibliogràfic de la llibreria electrònica universitària e-BUC ha inclòs durant l’any 2013, més de 600 novetatats editorials. El catàleg en línia s’ha consolidat com a referent de les publicacions universitàries als territoris de parla catalana amb un ventall d’obres que abasta totes les àrees de coneixement. Entre les darreres novetats publicades, destaquem:

Una guia per al jove economista, de l’autor William Thomson (Publicacions URV)
L’obra s’adreça als joves economistes que elaboren tesis, preparen un article per a una revista professional, posen a punt una presentació per a un congrés o un seminari professional, o fan d’avaluadors per primera vegada. L’autor explica els fonamets de l’exposició clara, entre altres aspectes temes tan esssencials com el títol d’un article, la redacció d’un resum, la presentació dels resultats d’un projecte de recerca i la manera de mantenir l’atenció del públic.

La fiesta barroca. Los virreinatos americanos (1560 – 1808), de l’autor Victor Mínguez Cornelles y altres (Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI)
La publicació mostra l’espectacle urbà de l’Europa i Amèrica dels segles XVII i XVIII, on es van aglutinar totes les arts, la música i la literatura, en una sorprenent creació d’art total que transformava les ciutats per mitjà de decoracions efímeres i dotava els seus espais d’ideologia. Aquest segon volum sobre els Triomfs Barrocs reviu, recrea i transmet l’essència de la cultura festiva en els virregnats americans en una edició en tapa que recull més de 400 imatges, bona part d’elles inèdites. Edició limitada de 300 exemplars, numerada a mà. El llibre ha rebut el premi a la millor coedició de 2013 en els premis de la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE).

Historias de cine, de l’autor Fabio Nigra (Publicacions de la Universitat de València)
Aquest llibre estudia les formes en què les pel·lícules produïdes pels grans estudis d’Hollywood transmeten uns determinats elements ideològics que garanteixen el consens nacional i projecten una imatge externa funcional als interessos dels qui exerceixen el poder en la Casa Blanca. Comprendre la dinàmica d’expressió i representació per part dels realitzadors és fonamental per a entendre com Hollywood construeix sentit.