La X Lliga de Debat Universitari, en marxa a la Universitat de Girona

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 28/03/2014.- La Universitat de Girona (UdG) acull, del dilluns 31 de març fins al divendres 4 d’abril, la desena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Sílvia Font, vicerectora d’Estudiants de la UdG, va presidir dilluns l’acte inaugural de la competició (vegeu vídeo), que té lloc a la Facultat de Lletres de la UdG. La Xarxa Vives organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Enguany, la competició forma part del programa d’activitats del XX aniversari de la Xarxa.

70 alumnes de 13 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Vic-Central de Catalunya) participen enguany en aquesta competició, que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa.

El tema a debatre en aquesta ocasió pels equips participants és «Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat?» i la competició es podrà seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat. Vegeu els horaris, la classificació provisional i els vídeos dels debats realitzats.

Com a novetat, enguany la jornada final de la competició acollirà també la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que s’ha desenvolupat amb fases locals a Castelló i Alacant.