Vives i Alcover, xarxes unides pel teatre

Sant Julià de Lòria, Barcelona, Palma.- 29/04/2014.- Avui s’ha donat inici a les 2es Jornades Xarxa Alcover de Teatres. La Xarxa Vives s’uneix a la Xarxa Alcover i a professionals del món del teatre per a aprofundir en els vincles entre les arts escèniques i l’ensenyament.

Daniel Bastida, rector de la Universitat d’Andorra, ha donat la benvinguda als assistents en representació del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Perpinyà Via Domitia,  Fabrice Lorente.

Al discurs inaugural, Bastida ha recalcat l’important paper de la institució en matèria d’impuls i foment del teatre al llargs dels seus XX anys d’història. La recent línia de col·laboració oberta amb la Xarxa Alcover suposa la darrera mostra d’aquesta aposta pel teatre en català.

L’acte (vegeu fotografies), presidit per Albert Esteve, ministre de Cultura d’Andorra, ha comptat també amb la participació de Montserrat Gil, cònsol major de Sant Julià de Lòria i de Teresa Garcia, presidenta de la Xarxa Alcover. El programa inclou diverses taules rodones i representacions i és el fruit d’un esforç conjunt amb la col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria, la Universitat d’Andorra, La Universitat d’Alacant, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Escena Nacional d’Andorra i el Mercat de les Flors.