L’ètica a les universitats, eix de la VII Trobada de síndics de greuges de la regió Vives a la UPF

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 04/07/2014.- Representants de les universitats de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, València, Rovira i Virgili, Illes Balears, Alacant,  Ramon Llull, Lleida, Autònoma de Barcelona, Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Vic – Central de Catalunya, Oberta de Catalunya, Miguel Hernández i Pompeu Fabra, han participat en la VII Trobada de Síndics de Greuges, Defensors i Mediadors Universitaris. Realitzada en el marc del Fòrum Vives, la jornada s’ha centrat en l’ètica i deontologia de les universitats.

La trobada ha constat de dues sessions de treball al llarg del matí. La primera, a càrrec de Josep Eladi Baños, catedràdic del Departament de Ciències Experimentals i de la salut de la Universitat Pompeu Fabra, portava per nom Sapere aude: la gènesi dels codis ètics universitaris.

Javier Aparicio Maydeu, professor de Literatura Espanyola i Literatura Comparada, delegat de Cultura i membre del Consell de Direcció de la UPF ha estat el responsable de la segona sessió de treball, sota el nom Cartografiant el caos: una proposta contra el plagi i la falta d’ètica professional a l’entorn universitari.

Després de cada sessió de treball, s’han celebrat debats oberts entre els representants de les universitats amb la intenció de determinar unes conclusions que permeten millorar l’apartat deontològic de les diferents universitats de la regió Vives.

L’acte ha conclòs amb una intervenció de mà del Dr. Carles Ramió, vicerector de Planificació i Avaluació Institucional de la Universitat Pompeu Fabra i membre de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives.