Compte enrere per a les Jornades internacionals per a professors de català

Lleida, Castelló de la Plana, Palma.- 10/07/2014.- Les Jornades internacionals per a professors de català han esdevingut un referent de trobada per a la comunitat educativa de llengua catalana a l’exterior. La vint-i-vuitena edició tindrà lloc a la Universitat de Lleida del 21 al 24 de juliol de 2014.

Des de fa 23 anys, la Xarxa Vives d’Universitats col·labora amb l’Institut Ramon Llull en l’organització d’aquestes Jornades, un espai dissenyat per a compartir experiències, vivències i projectes, així com apropar persones dedicades a la docència catalana tant a la regió Vives com a l’estranger.

Com cada edició, s’inclouran nombrosos tallers i simposis en el marc de l’innovació docent i les estratègies d’aprenentatge del català com a llengua estrangera, amb la col·laboració d’institucions com el TERMCAT o la Direcció General de Política Lingüística.

Arran del IV Simposi Internacional sobre l’ensenyament de català, celebrat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya el passat abril, la present edició de les Jornades inclourà la participació docent de professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior.

Aquesta edició s’adhereix, a més, a les celebracions del Tricentenari del 1714 i del centenari del naixement del poeta Joan Vinyolí, incloguent-hi activitats com la conferència inaugural: 1714: Les raons de la resistència, que anirà a càrrec del catedràtic en Història Moderna, Joaquim Albareda. També hi haurà una forta presència de les noves tecnologies i les noves possibilitats educatives que representen.

Per a més informació podeu consultar el programa.