Fòrum Vives sobre igualtat de gènere a les universitats a Morella

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 03/12/2014.- L’Ajuntament de Morella acollirà demà dijous 4 i divendres 5 de desembre una Trobada del Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives (vegeu el programa), en el marc del Fòrum Vives. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, inaugurarà les jornades juntament amb Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives.

El tema de la trobada seran els protocols d’actuació per la prevenció i intervenció davant situacions d’assetjament sexual i per raons de sexe a la Universitat. En la conferència inaugural, la professora Maria Concepción Torres, de la Universitat d’Alacant, farà una anàlisi crítica dels protocols i parlarà dels procediments a seguir davant situacions d’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament per orientació sexual (o identitat de gènere) quan no es compte amb el corresponent protocol. Posteriorment, diverses taules rodones tractaran les experiències en aquest àmbit a les universitats de la regió Vives, i finalment es tractarà de consensuar els continguts d’una guia per a la prevenció i la intervenció davant l’assetjament a les universitats.

El passat 2 de desembre de 2013, la seu de la Universitat d’Alacant a La Nucía va acollir la sessió de constitució del grup (vegeu imatges de dalt), que va servir per a definir les línies estratègiques del grup i traçar el pla de treball per als propers anys.