La UIB prepara la seua lliga interna de debat universitari

Final i lliurament de premis de la Lliga de Debat iterna de la UIB de 2014.
Font: Canal UIB (imatges cedides)

Palma, Castelló de la Plana, Barcelona.-15/01/2015.- La Universitat de les Illes Balears celebrarà del 9 al 12 de març, la seua II Lliga de Debat Universitari, de caire intern. Els guanyadors de la lliga de la UIB participaran a la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives del 23 al 27 de març a la Universitat Oberta de Catalunya i podran obtenir 2 crèdits ECTS. En cas de guanyar la competició de la Xarxa, la UIB atorgarà 3 crèdits ECTS.

La competició tindrà lloc a l’edifici Sa Riera i el debat final es realitzarà al Parlament de les Illes Balears, el divendres 13 de març. Els equips participants debatran sobre: Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris? L’activitat està reconeguda amb un crèdit ECTS per a tots els estudiants participants i s’hi han inscrit 42 estudiants.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.