La UVic-UCC engega la fase local de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 19/01/2015.- La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya engega la fase local de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. La competició tindrà lloc del 21 al 27 de gener, on competiran estudiants dels l’IES Taradell, IES Voltreganès i l’IES Vic. El tema proposat de debat serà “Els diners fan la felicitat?”

Aquesta és la primera vegada que la UVic-UCC participa a la competició en què els equips de 4t d’ESO i Batxillerat debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga neix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

El tribunal estarà format per Miquel Genís, professor de Dret de la UVic amb experiència en lligues de debat universitàries; un estudiant de la UVic que ha participat a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives i professionals membres de les Aules de la Gent Gran de la UVic.