La UVic-UCC acull la lliga interna de debat universitari

Vic, Castelló de la Plana, Palma.-25/02/2015.- La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya organitza del 23 al 27 de febrer, la seua lliga de debat interna, de la qual eixirà l’equip participant a l’XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives. El tema objecte del debat és: «Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?»

En aqueta competició interna hi participa un equip per centre. Els capitans són: Jordi Serrat (FEC), M. Àngels Verdaguer (FETCH), Eva Rovira (FCSB) i Josep M. Serrat (EPS). El capità de la Lliga és Jordi Serrat. L’equip campió representarà a la UVic-UCC en la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que enguany tindrà lloc del 23 al 27 de març de 2015.

La Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.