El 14 d’abril a Barcelona, conferències de futurs periodistes i sobre el periodisme de proximitat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 31/03/2015.- La Universitat Ramon Llull (URL) acollirà el proper 14 d’abril dues activitats universitàries organitzades per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. La Conferència de futurs periodistes i la Conferència interuniversitària sobre periodisme de proximitat van ser anunciades a principis de març a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en un acte en què van participar el vicepresident primer d’AMIC, Antoni Reig i l’assessor de Presidència d’AMIC, Estanis Alcover. Vegeu el programa d’ambdues activitats.

La Conferència de futurs periodistes tindrà lloc el dia 14 de vesprada, i té l’objectiu d’establir ponts entre els estudiants de Periodisme de parla catalana i la premsa de proximitat en tots els seus formats. Es tracta de propiciar un apropament a les noves generacions d’alumnes de Periodisme que, en un futur pròxim, treballaran i dirigiran els mitjans dels associats a AMIC: es vol que els joves estudiants i futurs periodistes participants dialoguen amb absoluta llibertat els temes que els siguen proposats pels professors de Periodisme de les diferents universitats de la Xarxa que col·laboren amb AMIC en aquest projecte, ajuden als editors i professionals de la premsa catalana de proximitat a situar-se en un lloc avançat dins les tendències actuals.

El mateix dia 14, al matí, tindrà lloc la Conferència interuniversitària sobre premsa de proximitat, que pretén crear un espai de treball que permeta coordinar la docència, la recerca i altres temes relacionats amb la premsa (de paper i digital) de proximitat. Aquesta Conferència vol tenir en compte l’especificitat del fenomen del periodisme de proximitat als territoris de parla catalana, facilitar la seua consolidació des de l’àmbit docent i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia, tot això en un intent per oferir eines, idees o possibles nous recursos als departaments de Periodisme i professorat de les universitats catalanes, per una banda, i editors i periodistes de proximitat, per l’altra.