13 universitats participen a la Trobada Fòrum Vives de Serveis Lingüístics Universitaris a Alcoi

Programa en PDF
Ponències
Fotografies

Alcoi, Barcelona, Palma.- 12/06/2015.- El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València ha estat la seu, ahir dijous 11 i avui divendres 12 de juny, de la XIX Trobada Fòrum Vives de Serveis Lingüístics Universitaris. La trobada ha comptat amb la participació de responsables i tècnics de 13 universitats de la Xarxa Vives d’Universitats

Carles Cortés, president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, va inaugurar la trobada juntament amb Sergi Linares, cap de Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (UPV), i Manuel Llorca, subdirector d’Infraestructures del Campus d’Alcoi de la UPV.

Les jornades han tingut com a eixos la direcció i participació en equips de treball així com l’ús de mitjans socials en matèria de comunicació als serveis universitaris. L’intercanvi entre els membres dels serveis lingüístics de diferents universitats han estat també un dels objectius principals de la trobada.

Els assistents, procedents d’universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Andorra, han participat en tallers orientats a millorar els sistemes de treball i les competències de comunicació dels serveis. També s’ha aprofundit en l’apicació de les noves tecnologies per a les tasques lingüístiques, entre altres opcions formatives. A més, s’han realitzat diàlegs i debats sobre límits i perspectives de les lleis de normalització lingüística.