Més de 180 assistents a la XV Trobada del voluntariat lingüístic universitari

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 05/11/2015.- L’Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona acollirà, entre demà divendres 6 i diumenge 8 de novembre, la quinzena edició de la Trobada Fòrum Vives del voluntariat lingüístic universitari, que comptarà amb més de 180 persones inscrites. L’objectiu d’aquestes trobades és dinamitzar els contactes entre els voluntaris de totes les universitats de la Xarxa Vives, conèixer els diferents territoris i les realitats sociolingüístiques i debatre sobre les polítiques lingüístiques dins i fora de l’àmbit universitari.

Prèviament a l’inici de les sessions de treball, demà divendres de matí els assistents visitaran la Cava Martín-Soler (Font-rubí, el Penedès), on tindrà lloc un tast de cava. De vesprada, la conferència inicial tindrà lloc a les 17 h i correrà a càrrec del sociòleg Salvador Cardús, de la Universitat Autònoma de Barcelona, qui parlarà sobre Llengua i territori i identitat, presentat per Rafael Castelló, de la Universitat de València (UV). Seguidament, Òscar-Adrià Ibáñez, de la Plataforma per la llengua, dissertarà sobre Ciberactivisme lingüístic. La jornada finalitzarà amb dinàmiques de grup i una animació musical.

Dissabte 7, els participants podran gaudir de diferents rutes urbanes guiades per l’entorn de la capital barcelonina. Aquestes rutes confluiran a la plaça de Catalunya, on tindrà lloc una mobilització espontània (flashmob) sobre el voluntariat. De vesprada, tindrà lloc una taula rodona amb el títol Valencians a Catalunya: l’acolliment en terres de parla catalana, amb la participació del músic Alfons Olmo (Verdcel), l’empresari Miquel Gómez (La Terreta), el monjo de l’Abadia de Montserrat Josep-Miquel Bausset i el professor universitari Carles Solà, el professor de Secundària Jaume Flor, amb moderació a càrrec de l’enginyera Nel·la Saborit (Assamblea Nacional de Catalunya).

Diumenge, darrer dia de les trobades, tindrà lloc un Diàleg sobre llengua i país: llengües minoritzades i plurilingüisme en el context europeu, amb els sociolingüistes Miquel Strubell i Raquel Casesnoves i el periodista Víctor Aleixandre, amb moderació a càrrec de Maties Segura, de la Universitat Jaume I (UJI). Finalment, Enric Aguilar presentarà el seu joc de cartes valencià, La Fallera Calavera.

La trobada està organitzada per la Xarxa Vives amb el Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la UV i el Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI.