15 universitats participen a la Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere a la UPV

Programa en PDF
Fotografies

València, Barcelona, Palma.- 11/12/2015.- La Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit ahir dijous 10 i avui divendres 11 de desembre una nova Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives d’Universitats, que ha comptat amb la participació de 15 universitats dels territoris de parla catalana. A l’acte de cloenda, el vicepresident III de la Xarxa i rector de la UPV, Francisco J. Mora, ha destacat el fet que la realitat de les unitats d’igualtat és heterogènia «però els problemes són els mateixos i les solucions també són comunes». Al seu torn, la directora general d’Universitat, Investigacio i Ciència de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno, ha agraït el treball del Grup de Treball d’Igualtat de Gènere de la Xarxa «amb el qual tenim l’obligació de treballar coordinadament en aquest àmbit», i ha expressat la seua convicció que els resultats d’aquesta tasca seran òptims.

La Trobada s’ha desenvolupat amb l’objectiu de treballar en comú per a recercar estratègies de prevenció, actuació i correcció d’aquestes violències i va ser inaugurada ahir per Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València i Rosa Puchades, vicerectora de Responsabilitat Social, Cooperació i Esport de la UPV.

Durant la jornada d’avui, el director de la Unitat de Reserca Psicosocial de la Conducta Organitzacional de la Universitat de València, Pedro Gil-Monte, ha desenvolupat la ponència «La detecció i avaluació d’indicis davant possibles situacions d’assetjament sexual i assetjament per raó de sexe». A continuació, els participants hi han debatut per determinar propostes per a la següent reunió, i així mateix s’han presentat les conclusions de la Trobada.

FVigualtat15_cloenda_interior