València acull el Fòrum Vives de representants de l’estudiantat

Programa en PDF
Galeria d’imatges

València, Barcelona, Palma.- 22/02/2016.- La Universitat Politècnica de València ha acollit el passat cap de setmana la VI Trobada de representants dels estudiants i les estudiantes de la Xarxa Vives d’Universitat, un espai on els participants han debatut sobre els models de representació i participació estudiantil a les universitats de la regió Vives, i els representants de cada universitat han explicat la seua experiència a nivell de consells d’estudiants, associacions i sindicats, com s’organitzen i les activitats o accions pròpies més destacades.

Durant les jornades va tenir lloc una taula rodona sobre llengua i educació superior, a càrrec de Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València (UV), a més d’una taula rodona sobre comunicació efectiva, i una ponència al voltant dels gestors de comunitats.

A més a més, la trobada va incloure la presentació dels resultats preliminars de l’enquesta Via Universitària, un projecte d’àmbit internacional en el que participen 19 universitats de 3 estats de l’arc mediterrani (Andorra, Espanya i França), i que confronta dades comparables sobre la dimensió social de l’educació superior europea, centrant-se en l’entorn socioeconòmic i les condicions de vida dels estudiants. L’exposició va ser desenvolupada per Ramon Llopis, professor titular de Sociologia de la UV i membre de l’equip redactor de Via Universitària.