Qui és i com viu l’estudiantat universitari avui? L’equitat i la diversitat a la universitat

Com són els estudiants universitaris? Quin és el seu origen social? Ha canviat el seu perfil en els darrers anys? Estudien tots a temps complet, o  compaginen l’estudi amb la feina? Com fan front a les despeses associades als estudis superiors? Participen en el teixit associatiu universitari? El sistema universitari, és equitatiu en l’accés? S’ha adaptat a les noves demandes socials sobre l’educació? Quin paper té avui en la mobilitat social? Quin paper podria jugar en l’ascensor social?

Les dades de l’enquesta Via Universitària mostren que les universitats de la Xarxa Vives són cada vegada més inclusives, però hi ha encara diferències importants en l’accés i la trajectòria universitària dels estudiants en funció de l’educació dels pares, el seu nivell econòmic i la seva posició social. L’origen familiar condiciona l’accés a la universitat però també la possibilitat d’estudiar: les famílies suporten majoritàriament les despeses associades a l’estudi i a les despeses quotidianes mentre que les beques tenen un pes gairebé residual.

Aquestes són dues de les conclusions de l’anàlisi de les dades del Via Universitària. Aquesta recerca (en la que han participat 19 universitats i 20.512 estudiants de les universitats de la Xarxa Vives) ens aporta informació de gran valor sobre les condicions de vida dels i de les estudiants, la seva dedicació a l’estudi, la seva relació amb el món laboral, les seves expectatives sobre els estudis i les diferències entre estudiants d’una o altra branca d’estudis.

Vols saber-ne més? No et perdis les presentacions públiques de resultats que es faran a quatre ciutats de l’arc mediterrani en els propers dies. L’accés és lliure i gratuït, però cal inscriure-s’hi. Els debats es podrán seguir via Twitter amb el hashtag #viauni

Barcelona: 25 de maig, de 9 a 13 h. Consulta el programa.
El debat es podrá seguir en directe per streaming a través d’aquest enllaç.
No arribes a l’hora del debat online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Sin título-2

streaming

València: 26 de maig, de 18 a 20.30 h. Consulta el programa.

valencia

Palma de Mallorca, 30 de maig, de 10 a 11.40 h. Consulta el programa.

palma

Sant Júlia de Lòria (Andorra), 9 de juny, d’11.30 a 13 h. Consulta el programa.

santjulia

T’hi esperem!

 

Organitzen      Logos junts FJB i XVU

Amb la col·laboració de   Fundació Catalunya La Pedrera_logo_rgb_vermell nova versió