La Comissió de Llengua es reuneix a la UMH

image2 (1)

Elx, Barcelona, Castelló de la Plana.- 7/06/2016.- Els representants de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats estan reunits des d’ahir dilluns 6 de juny fins avui dimarts a migdia en una sessió de treball a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb l’objectiu de definir les principals línies d’actuació i el desenvolupament del pla de política lingüística de la Xarxa pel període 2016-2018.

Aquest pla de treball interuniversitari s’estructura entorn a quatre eixos: normalització, multilingüisme, coordinació i projecció. Cada eix es desenvolupa a partir d’objectius generals i específics i més 30 actuacions conjuntes, que se centren principalment en:

  • Promoció del català.
  • Formació lingüística per la comunitat universitària.
  • Elaboració de recursos lingüístics.
  • Foment del multilingüisme.
  • Consolidar un espai d’intercanvi, de coordinació i de gestió de projectes.
  • Formació permanent dels tècnics lingüístics.
  • Establir relacions amb altres institucions de l’àmbit lingüístic.

La comissió de Llengua, que es reuneix entre dues i tres vegades a l’any, està formada pels directors i caps dels serveis lingüístics de les 21 universitats membres de la Xarxa Vives. Aquests representants també organitzen i realitzen trobades i jornades de formació, amb l’objectiu d’establir bones pràctiques i proporcionar formació específica pels tècnics lingüístics.