La Universitat Rovira i Virgili acollirà les 30es Jornades Internacionals per a professors de català a l’exterior

URV campus catalunya 620

Tarragona, València, Palma.- 14/07/2016.- La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona acollirà del 18 al 21 de juliol les Jornades Internacionals per a Professors de l’Institut Ramon Llull, que enguany arriben a la trentena edició. Durant quatre dies, prop de 80 docents de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’exterior participaran a les sessions de formació, que aniran a càrrec de professorat especialitzat tant d’universitats catalanes com dels propis docents de la Xarxa o d’altres institucions.

Per celebrar el 30è aniversari, el 20 de juliol s’ha programat una jornada oberta als professionals de la llengua catalana i a la comunitat universitària: ‘El català al món, una xarxa d’excel·lència. 30 anys de Jornades Internacionals per a professors de català’. Con a novetat, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet oferirà un concert al Pla de la Seu de Tarragona, en el marc de les commemoracions de l’Any Llull, que commemora el setè aniversari de la mort del filòsof i escriptor mallorquí.

D’altra banda, en coordinació amb l’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Xarxa Vives organitza des de l’any 2010 un curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. El curs s’adreça fonamentalment a llicenciats i graduats, preferentment en filologia catalana, així com a estudiants del darrer grau de llicenciatura.