L’Escorial de Vic, primer institut finalista de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Vic, Castelló de la Plana, Palma-.20/01/2017-. L’equip de l’Escorial de Vic, format per Nell Aguilar, Ferran Hernandez, Emma Escobar, Jordi Claramunt i Pau Vendrell i amb la seua tutora Margarida Casanovas com a capitana, ha estat el guanyador de la fase local de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que ha tingut lloc al campus universitari, ahir dijous i avui divendres.

L’equip guanyador representarà la UVIC-UCC a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017, que organitza la Xarxa Vives i que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

La competició ha comptat amb la participació de 7 equips de 5 centres (L’Institut de Vic i l’Escorial -Vic-, l’Institut del Voltreganès -Les Masies de Voltregà-, l’Institut Lauro i l’INS El Til·ler -Les Franqueses del Vallès-), que han debatut al voltant del tema de la competició final: “Els animals tenen drets?”, tenint com a tribunal membres de les Aules d’Extensió Universitària de la UVic-UCC i PDI de la mateixa universitat.

Aquesta és la tercera vegada que la UVic-UCC participa a la competició en què els equips de 4t d’ESO i Batxillerat debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga neix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari sota l’impuls de la Xarxa Vives.