L’equip «R» guanya la fase prèvia de la Lliga de Debat Universitària de la UAB

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-. 16/02/2017-. L’equip «R», format per Anna Vilà i Edward Bernal ha estat el guanyador de la competició interna que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha organitzat del 13 al 15 de febrer com a prèvia de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives.

Un total de 18 equips formats per estudiants universitaris de diferents titulacions han disputat durant aquesta setmana la lliga interna de la universitat. La competició ha comptat amb una sèrie de debats amb un tema fixat per a les classificatòries, les semifinals i la final, que coincideix amb el tema de debat de la final.

Tot i que Vilà i Bernal han estat els guanyadors de la fase prèvia, no només ells participaran a la final absoluta de la Lliga de Debat Universitària. Al llarg de la setmana que ve, es decidirà la composició final de l’equip que representarà la UAB a la competició que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 24 al 27 d’abril.

La Lliga de Debat Universitària té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.