Els rectors de les universitats de la Xarxa Vives debaten durant dos dies les línies conjuntes d’actuació al corredor mediterrani del coneixement

Sant Fruitós de Bages (Barcelona)-. 22/02/2017-. El Consell General de la Xarxa Vives, format pels màxims responsables de les universitats dels territoris de parla catalana, es reuneix a una trobada aquests dijous i divendres a l’Hotel Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages, Barcelona).

La Xarxa Vives d’Universitats és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats de 4 estats europeus en ensenyament superior, recerca i cultura. Els rectors i les rectores de les universitats membres integren el Consell General, l’òrgan suprem de l’associació, i l’òrgan de decisió i gestió estratègica que estableix el programa general d’actuació, i supervisa la gestió i realització de les diferents activitats.

Aquest òrgan es reuneix de forma anual per tal de definir posicions comunes en l’àmbit dels estats i l’àmbit europeu. En aquesta ocasió, i durant dos dies, 18 rectors de les universitats Vives provinents de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord i Andorra es donen cita per debatre les línies conjuntes d’actuació al corredor mediterrani del coneixement.

A la reunió es tractaran, entre altres temes, la reflexió sobre els nous programes de doctorat; la presentació del primer informe sobre l’impacte de la les polítiques d’inclusió de la perspectiva de gènere a la docència i a la recerca a les universitats; l’aprovació del nou pla de política lingüística; una anàlisi comparativa sobre models de finançament de les universitats.

Així mateix, s’acordaran les candidatures a la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives 2017, que s’atorgaran a l’acte de cloenda del curs al mes de juliol a la Universitat d’Andorra, i la identitat de les quals no es coneixerà de forma pública fins unes setmanes abans del lliurament de la distinció.

La Presidència de la Xarxa Vives, que és semestral i rotatòria, està formada en aquests moments pel president de la Xarxa Vives i rector de la UPF, Jaume Casals, el vicepresident I, Francesc Xavier Grau, el vicepresident II i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, el vicepresident III i rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, i el vicepresident IV i rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora.

Els assistents a les jornades són:

– Jaume Casals, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Pompeu Fabra
– Francesc Xavier Grau, vicepresident I de la Xarxa Vives d’Universitats
– Miquel Nicolau, vicepresident III de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat d’Andorra
– Francisco José Mora, vicepresident IV de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat Politècnica de València
– Carlos Pérez, rector de la Universitat Abat Oliba CEU
– Florenci Pla, director del Centre d’Estudis Empresarials i Tecnològics de la Universitat d’Andorra
– Margarita Arboix, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona
– Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona
– Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona
– Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears
– Xavier Gil, rector de la Universitat Internacional de Catalunya
– Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida
– Federico Botella, vicerector de Tecnologies de la Informació de la Universitat Miguel Hernández
– Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya
– Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya
– Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull
– Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili
– Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de Frau i Política Lingüística de la Universitat de València
– Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya