Josep M. Garrell assumeix la nova presidència de la Xarxa Vives d’Universitats

2/10/2017.- El rector de la Universitat Ramon Llull (URL), Josep M. Garrell i Guiu, ha assumit la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, d’acord amb el calendari de rotació de presidències de la institució i en substitució del seu homòleg de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau. La nova presidència té com a principals objectius finalitzar la revisió de la definició estratègica de la Xarxa Vives d’Universitats i ajustar-hi el pla d’actuació anual de programes interuniversitaris que comparteixen les universitats membres.

Josep M. Garrell i Guiu és enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya (1992), doctor enginyer en Electrònica per la Universitat Ramon Llull (1995) i professor catedràtic de la URL a l’ETSEEI La Salle. Després de dos anys com a vicerector de Política Universitària (2010-2012), l’1 d’octubre de 2012 va estar nomenat rector de la URL. Garrell també va ser membre de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives d’Universitats, concretament durant els anys 2011 i 2012, i actualment és membre del Comitè Permanent de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

La universitat que presideix la Xarxa esdevé el punt de referència de les activitats fonamentals que l’organització du a terme i l’agent principal de la representació institucional de l’associació al llarg del semestre de durada de la presidència. Francesc Xavier Grau i Vidal (vicepresident I), Vicent Climent Jordà (vicepresident II i rector de la Universitat Jaume I), Jesús Tadeo Pastor Ciurana (vicepresident III i rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx) i Miquel Nicolau i Vila (vicepresident IV i rector de la Universitat d’Andorra) completen la presidència de la institució.