Finalitza la novena edició del curs de formació per a futurs professors de català a les universitats de l’exterior

17/12/2018.– Els futurs professors de català a universitats de l’exterior completen la seua formació amb el Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger que, per novè any consecutiu, han acollit els municipis de Vinaròs i Morella. El curs ha tingut  lloc els dies 14, 15 i 16 de desembre i ha estat organitzat conjuntament per l’Institut Ramon Llulll’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats.

De divendres 14 a diumenge 16 de desembre, els assistents han comptat amb un programa formatiu distribuït en diverses activitats i sessions. L’auditori del Vinalab de Vinaròs va acollir el primer bloc introductori a la didàctica de la llengua, amb les ponències de Joan Borja (Universitat d’Alacant), Montserrat Vila (Universitat Autònoma de Barcelona) i Llorenç Comajoan (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya). Dissabte 15 el curs es traslladà a Morella, on els professors Júlia Llompart (Universitat Autònoma de Madrid), Aina Cendra (Universitat de Torí) i Marc Llaurador (Universitat Hebrea de Jerusalem) van transmetre les estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i els criteris de dinamització dels estudis de llengua i cultura a l’exterior.

La sala de Justícia de l’ajuntament de Morella va ser l’escenari de l’acte de cloenda que es va realitzar dissabte 15, en acabar les sessions formatives. Rhamsés Ripollés, alcalde de morella; Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Literatura de l’Institut Ramon Llull i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats van ser els encarregats de presidir l’acte. Diumenge al matí els assistents al curs van realitzar una visita guiada a la ciutat de Morella com a darrera activitat.

Amb aquesta edició, ja són més de 300 els estudiants que han tingut l’oportunitat de conèixer l’experiència docent de professors d’estudis catalans a universitats de l’exterior, com ara la de Cambridge, Los Angeles, Manchester, Torí, Jerusalem o la King’s College de Londres, entre d’altres. En aquesta novena edició, i de la mateixa manera que en els darrers anys, el curs ha comptat amb la col·laboració del Màster d’Ensenyament de Català com a Primera i Segona Llengua (Universitat de Barcelona, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Universitat Autònoma de Barcelona) i del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.