L’IES Josep Segrelles d’Albaida guanya la primera fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2020 a la Universitat Politècnica de València

Equip campió fase local UPV. Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat
  • L’IES Pere Boïl de Manises, subcampió
  • 8 equips de 6 centres han participat en la competició d’oratòria, que enguany planteja la qüestió: «La tecnologia augmenta la felicitat?»
  • El campió representarà la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d’abril

Equip-campió-fase-local-UPV.-Lliga-de-Debat-de-Secundària-i-Batxillerat

20.01.2020. La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2020 de la Xarxa Vives arranca amb la primera fase local, que ha tingut lloc a la Universitat Politècnica de València del 16 al 18 de gener. Hi han participat un total de 8 equips de 6 centres formats per estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat, que han debatut sobre el tema «La tecnologia augmenta la felicitat?». L’equip guanyador ha estat l’IES Josep Segrelles d’Albaida (la Vall d’Albaida), que s’ha imposat en el debat final al de l’IES Pere Boïl de Manises (l’Horta Oest). Així, Carme Beneyto, Laia Bru, Nerea Mateu, Manuel Mora i Amparo Obiols, amb Miquel Vanyó com a capità, representaran a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la competició, que acollirà la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d’abril i reunirà als equips representants d’altres 13 universitats.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició d’oratòria consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants competeixen a una mateixa universitat. Enguany, la competició compta amb 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i març a les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València. En total, 169 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competició.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià, la Lliga de Debat compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments, com el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.