L’Institut de Tecnificació d’Amposta es classifica a la URV per a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Institut-Tecnificació-Amposta-classificats-Lliga-de-Debat-URV.
  • L’equip de l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, subcampió
  • La Universitat Rovira i Virgili ha acollit en la fase local de la competició a 8 centres educatius
  • Del 22 al 24 d’abril, la URV acollirà en la fase final als equips classificats d’altres 13 universitats

 Institut-Tecnificació-Amposta-classificats-Lliga-de-Debat-URV.28.02.2020. La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha acollit els dies 26 i 27 de febrer la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. Els 8 centres docents participants han debatut al voltant del tema d’enguany: «La tecnologia augmenta la felicitat?».

El debat final ha estat disputat entre l’equip de l’Institut de Tecnificació d’Amposta (el Montsià) i l’equip de l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils (el Baix Camp). Finalment ha estat el primer d’aquests el que ha resultat campió. Així, els alumnes Joan Bel, Aaron Cano, Xavi Roig, Laura Turón i Anastàsia Zakharova, amb Míriam Solé com a capitana, representaran a la URV en la fase de la lliga de debat, que se celebrarà en aquesta mateixa universitat del 22 al 24 d’abril i reunirà als equips representants d’altres 13 institucions d’educació superior.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició d’oratòria consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants competeixen a una mateixa universitat. Enguany, la competició compta amb 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i març a les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València. En total, 169 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competició.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià, la Lliga de Debat compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments, com el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.