Vicente Navarro de Luján assumeix la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats

Vicente Navarro de Luján, nou president de la Xarxa Vives d'Universitats_web

23.11.2020. Vicente Navarro de Luján, rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera, és el nou president de la Xarxa Vives d’Universitats. Així, substitueix en el càrrec la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras Salvat, que ha estat presidenta de la Xarxa Vives fins al passat divendres 20 de novembre, d’acord amb el calendari rotatiu de presidències de la institució.

Vicente Navarro és doctor en Dret. Nomenat director de l’Institut de Cursos de Postgrau del CEU San Pablo de València el 1982, va fundar la Facultat de Ciències de la Informació d’aquesta universitat, de la qual fou degà entre el 1986 i el 1996 i des d’on impulsà la implantació de les titulacions d’aquesta branca de coneixement. També va promoure la creació de l’actual Universitat CEU Cardenal Herrera (1999), de la qual ha estat, entre d’altres càrrecs, director de Projecció Social i Cultural. A banda de la seua carrera acadèmica, Navarro és advocat dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de València i Conca, i president de la Junta Nacional de les Setmanes Socials d’Espanya. També és membre de la Fundació Asindown i de la Junta Directiva de l’Associació d’Amics de la Fundació Manuel Broseta.

La presidència de la Xarxa Vives d’Universitats es completa amb Jordi Montaña Matosas (vicepresident I), Eva Alcón Soler (vicepresidenta II i rectora de la Universitat Jaume I), Llorenç Huguet Rotger (vicepresident III i rector de la Universitat de les Illes Balears) i María José Figueras Salvat (vicepresidenta IV i rectora de la Universitat Rovira i Virgili).

La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats en educació superior, cultura i llengua. Lidera serveis per a universitats amb l’objectiu de contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d’aquesta regió universitària transfronterera de l’Europa Mediterrània.