Arranquen les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

16.01.2023_ Lliga de Debat 1_destacat
  • Es tracta de l’edició amb més centres participants en la competició
  • L’equip guanyador de cada fase local representarà a la universitat de referència en la fase final, que tindrà lloc a la Universitat de València del 22 al 24 de març

16.01.2023. Tret de sortida a les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Vora 200 centres docents participaran en aquesta competició que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debatran sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on hauran de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

L’edició 2023 suma el major nombre de centres inscrits en la competició, amb un total de 194 equips i vora 5.000 alumnes. A la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat participa l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i FP d’entre 15 i 18 anys de Catalunya, el País Valencià i Andorra. Els centres escolars s’inscriuen com a participants en una universitat de la Xarxa Vives on disputaran una fase local amb centres de la mateixa demarcació geogràfica. En aquesta fase local es classificarà l’equip que representarà a la universitat en la fase final de la competició. Una fase final que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València.

Fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Universitat Pompeu Fabra (26-27 de gener) Universitat Autònoma de Barcelona (13-17 de febrer)
Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya (26-27 de gener) Universitat de Lleida (13-17 de febrer)
Universitat Jaume I (30 de gener – 3 de febrer) Universitat Abat Oliba CEU (17-18 de febrer)
Universitat de València (1-4 de febrer) Universitat de Barcelona (21-23 de febrer)
Universitat d’Alacant (2-4 de febrer) Universitat Rovira i Virgili (22-23 de febrer)
Universitat Miguel Hernández d’Elx (2-4 de febrer) Universitat de Girona (3 de març)
Universitat d’Andorra (6-8 de febrer) Universitat Internacional de Catalunya (15-17 de març)
Universitat Politècnica de València (9-11 de febrer)

 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats. A Catalunya compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; al País Valencià amb la coorganització d’Escola Valenciana i el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; i amb la col·laboració del Govern d’Andorra.