11 centres docents de la Plana Alta, la Plana Baixa, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat i el Camp de Morvedre competeixen per l’UJI en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de la fase local de l’edició 2023 ha sigut l’IES Almenara, mentre que l’equip finalista ha estat l’IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal
  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?»
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra

Equip campió flocal UJI.Fb

03.02.2023. La Universitat Jaume I (UJI) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023, promoguda per la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana. En aquesta edició han participat 12 equips de 10 centres docents de les comarques de la Plana Alta, la Plana Baixa, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat i el Camp de Morvedre. L’equip guanyador ha sigut l’IES Almenara mentre que l’equip de l’IES Pere Enric Barreda i Edo de Benassal ha resultat finalista. El jurat atorgat el premi a millor oradora de la competició a l’estudiant Júlia Pérez Maicas de l’IES Jorge Juan de Sagunt.

Durant dos dies, més de cinquanta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’equip de l’IES Almenara, format pels estudiants Clàudia Gómez Santos, Alfredo Ferrer García, Pedro Javier Lorente Ortí, Rebeca Guinot Ungurean i Andra Marisa Mitracheoaia, acompanyats del professor del centre i capità de l’equip, Joaquim Beltran i Martin.

A la fase local de l’UJI han participat els següents centres docents: IES Ramon Cid de Benicarló, IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal, IES Politècnic de Castelló de la Plana, IES Betxí, IES Llombai de Borriana, IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó, IES Benigasló de la Vall d’Uixó, IES Botànic Cavanilles de la Vall d’Uixó, IES Almenara, IES Jorge Juan de Sagunt i l’IES Maria Moliner de Port de Sagunt.

El jurat de la competició de la Universitat Jaume I, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a l’UJI en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.