7 centres docents del Baix Vinalopó, la Marina Baixa i el Comtat competeixen per la UMH en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equip flocal UMH_destacat
  • L’equip guanyador de la fase local de l’edició 2023 ha sigut l’IES Misteri d’Elx
  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?»
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra

Equip flocal UMH_fb

06.02.2023. La Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023, promoguda per la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana. En aquesta edició han participat 10 equips de 7 centres docents de les comarques del Baix Vinalopó, la Marina Baixa i el Comtat. L’equip guanyador ha sigut l’IES Misteri d’Elx. El jurat ha atorgat el premi a millor oradora de la competició a l’estudiant Andrea Giner Bru, del mateix centre educatiu.

Durant dos dies, més de cinquanta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’equip de l’IES Misteri d’Elx, format pels estudiants Amalia Espigares Galán, Laura Cerdá Espinosa, Alba García Carrillo, Sheila Marín Martínez i Nicolás Poveda Guidici, acompanyats del professor i capità de l’equip, Juan Pedro Aguera Ortega.

A la fase local de la Universitat Miguel Hernández han participat els següents centres docents: IES Serra Mariola d’Alcoi, IES Santa Pola, IES Misteri d’Elx, IES La Nucia, IES La Foia d’Elx, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola i IES Canonge Manchón de Crevillent.

El jurat de la competició de la Universitat Miguel Hernández, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.