12 centres docents de València, l’Horta Nord, l’Horta Sud, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida i la Foia de Bunyol competeixen per la UV en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

Equip campió flocal UV_destacat
  • L’equip guanyador de la fase local de l’edició 2023 ha sigut l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, mentre que l’equip finalista ha estat l’IES Tierno Galvan de Montcada
  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?»
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats del País Valencià, Catalunya i Andorra

Equip campió flocal UV_fb

07.02.2023. La Universitat de València (UV) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023, promoguda per la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana. En aquesta edició han participat 12 centres docents de les comarques de València, l’Horta Nord, l’Horta Sud, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida i la Foia de Bunyol. L’equip guanyador ha sigut l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, mentre que l’equip de l’IES Enrique Tierno Galvan de Montcada ha resultat finalista. El jurat ha atorgat el premi a millor oradora de la competició a l’estudiant Lucía Laguía López, de l’IES Ramon Llull de València.

Durant dos dies, un centenar d’estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’equip de l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, format pels estudiants Biel Santamaria Buil, Ximo Pous Pérez, Noa Rubio Beltrán, Claudia Navarro Giménez i Josep Enrique Llopis, acompanyats pel professor i capità de l’equip, Agustí Pons Aliaga.

A la fase local de la Universitat de València han participat els següents centres docents: Col·legi Maria Auxiliadora d’Algemesí, Col·legi Mare de Déu de l’Olivar II d’Alaquàs, IES Enrique Tierno Galván de Montcada, IES Tavernes Blanques, IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, IES Ramon Llull de València, IES Porçons d’Aielo de Malferit, IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat, IES Les Foies de Benigànim, IES Isabel de Villena de València, IES Foia de Bunyol i IES Ausiàs March de Manises.

El jurat de la competició de la Universitat de València, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la Universitat de València en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març en aquesta mateixa universitat i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.