7 centres docents del Camp de Morvedre, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida, l’Horta Nord, l’Horta Sud i València competeixen per la Universitat Politècnica de València en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de la fase local de la Universitat Politècnica de València de l’edició 2023 ha sigut l’IES Pere Boïl de Manises, mentre que l’equip finalista ha estat l’IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls
  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?»
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra

Equip campió UPV fb

13.02.2023. La Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023, promoguda per la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana. En aquesta edició han participat 8 equips de 7 centres docents de les comarques del Camp de Morvedre, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida, l’Horta Nord, l’Horta Sud i València. L’equip guanyador ha sigut l’IES Pere Boïl de Manises mentre que l’equip de l’IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls ha resultat finalista. El jurat ha atorgat el premi a millor oradora de la competició a l’estudiant Marta Mei Sánchez, de l’IES Pere Boïl de Manises.

Durant tres dies, quaranta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’equip de l’IES Pere Boïl de Manises, format pels estudiants Lucía Navarro Santaisabel, María Álvarez Domínguez, Marcos del Cura Izquierdo, Andreu Marqués Martínez, Carla Picazo Sanchis, acompanyats per la professora, capitana de l’equip, Montiel Montón Doménech.

A la fase local de la Universitat Politècnica de València han participat els següents centres docents: Centre Educatiu Gençana de Godella, Escola La Masia de Museros, IES Enric Soler i Godes de Benifaió, IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls, IES L’Estació d’Ontinyent, IES Pere Boïl de Manises i IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga.

El jurat de la competició de la Universitat Politècnica de València, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seua valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.