11 centres docents del Segrià i el Pla d’Urgell competeixen per la UdL en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de fase local de la Universitat de Lleida de l’edició 2023 ha sigut l’IES Guindàvols, mentre que l’equip finalista ha sigut el centre Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver.

  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?».

  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra.

20.02.2023. La Universitat de Lleida (UdL) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023 de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició han participat 11 centres docents del Segrià i el Pla d’Urgell. L’equip guanyador ha sigut l’IES Guindàvols de Lleida, mentre que l’equip del centre Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver de Raïmat ha resultat finalista. El jurat atorgat el premi a millor oradora de la competició a l’estudiant Jana Isant Rodríguez del centre Jesuïtes Lleida. Col·legi Claver.

Durant tres dies, més de cinquanta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’equip de l’IES Guindàvols, format pels estudiants Adrià Amorós Sánchez, Marta Badia Prados, Laia Sarrà García, Paula Pijuan Buñol i Jordi Ramírez Rodríguez, acompanyats de la professora i capitana de l’equip, Natàlia Bey Barbé.

A la fase local de la UdL han participat els següents centres docents: el Col·legi El Carme de Lleida, el Col·legi Episcopal de Lleida, l’IES Guindàvols de Lleida, l’INS Canigó d’Almacelles, l’INS Josep Lladonosa de Lleida, l’INS Montsuar de Lleida, l’INS Torre Vicens de Lleida l’Institut d’Alcarràs, l’Institut Escola Torre Queralt de Lleida, el centre Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver de Raïmat i el centre La Salle Mollerussa.

El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UdL en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.