8 centres docents del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental, el Barcelonès i el Garraf competeixen per la UIC en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de fase local de la Universitat Internacional de Catalunya de l’edició 2023 ha sigut l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, mentre que l’equip finalista ha sigut el centre Súnion de Barcelona.
  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?».
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra.

20.02.2023. La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023 de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició han participat 8 centres docents del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental, el Barcelonès i el Garraf. L’equip guanyador ha sigut l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, mentre que l’equip del centre Súnion de Barcelona ha resultat finalista.

Durant tres dies, més de trenta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’Institut Bisbe Sivilla, format pels estudiants Clàudia Rodríguez i Garriga, Lluc Rebagliato i Nogueras, Janna Rosales i Rey, Nicolás Frey Ibáñez i Èlia Casanovas i Boadas, acompanyats de la professora i capitana de l’equip, Gizane Silva i Campà.

A la fase local de la UIC han participat els següents centres docents: Agora International School Barcelona de Sant Esteve Sesrovires, British School of Barcelona de Castelldefels, Institut Bisbe Sivilla de Calella, Institut Castellbisbal, Institut dels Aliments de Barcelona, Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, Institut Montserrat Roig de Barcelona i Súnion de Barcelona.

El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UIC en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.