8 centres docents del Barcelonès i el Garraf competeixen per la UAO en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

  • L’equip guanyador de fase local de la Universitat Abat Oliba CEU de l’edició 2023 ha sigut l’Escola IPSI, mentre que l’equip finalista ha sigut el Col·legi Abat Oliba Loreto.
  • El tema de debat enguany és «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?».
  • L’equip guanyador participarà en la fase final que tindrà lloc a la Universitat de València, en què s’enfrontarà amb els equips classificats d’altres universitats de Catalunya, el País Valencià i Andorra.

20.02.2023. La Universitat Abat Oliba CEU (UAO) ha celebrat la fase local classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023 de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquesta edició han participat 8 centres docents del Barcelonès i el Garraf. L’equip guanyador ha sigut l’Escola IPSI de Barcelona, mentre que l’equip del Col·legi Abat Oliba Loreto també de Barcelona ha resultat finalista.

Durant tres dies, quaranta estudiants han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debaten sobre la qüestió següent: «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?». Un tema polèmic i d’actualitat on han de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

Després d’una intensa competició, ha resultat guanyador l’equip del l’Escola IPSI, format pels estudiants Pau Solanilla Espallargues, Martí Homedes Llevet, Selene Fernández García, Laia Cattini Günther i Biel Domènech Varela, acompanyats de la professora i capitana de l’equip, Olga Vera Atienza.

A la fase local de la UAO han participat els següents centres docents: el Col·legi Escolàpies Llúria de Barcelona, l’Escola IPSI de Barcelona, l’Escola Virolai de Barcelona, l’INS Can Puig de Sant Pere de Ribes, l’Institut Eduard Fontserè de l’Hospitalet de Llobregat, el Col·legi Abat Oliba Loreto de Barcelona, el centre Pare Manyanet Les Corts de Barcelona i el centre Sagrat Cor Sarrià de Barcelona.

El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, ha tingut en compte en la seva valoració capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena. Els equips participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats han treballat la preparació dels debats durant aquest curs a l’aula, el que reforçarà competències transversals com el treball en equip o les habilitats d’oratòria pel seu futur professional.

L’equip guanyador d’aquesta fase local representarà a la UAO en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic – Central de Catalunya.