“Lletres Compartides a la Uni” estrena nou format amb converses entre músics i escriptors

  •  El club de lectura, obert al conjunt de la comunitat universitària de la Xarxa Vives, cerca apropar la literatura en català d’una manera divertida i innovadora

10.10.2023. Un curs més, la Institució de les Lletres Catalanes i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen Lletres Compartides a la Uni, el club de lectura interuniversitari que vol apropar autors i autores dels diferents territoris de parla catalana a tota la comunitat universitària. Enguany, a més, el certamen literari estrena nou format, on tres escriptors conversaran amb tres reconeguts músics del territori al voltant d’un llibre. Es tracta de la segona edició d’un projecte que cerca potenciar la literatura en català, d’una manera divertida i innovadora, amb l’objectiu de donar a conèixer autors consolidats i emergents de l’actual escena literària.

En aquesta nova edició de Lletres Compartides a la Uni, s’han previst tres sessions en línia. En la primera, el 26 d’octubre, la cantant Anna Andreu conversarà amb Àngel Terron, autor del llibre El jardí de les mèrleres (Lleonard Muntaner Editor). Tot seguit, el 9 de novembre el cantautor Cesk Freixas conversarà amb Roser Cabré-Verdiell, autora del llibre AIOUA (Edicions Males Herbes). En la darrera sessió, el 23 de novembre, el músic Xavi Sarrià conversarà amb Raquel Ricart, autora del llibre El dit de Déu (Edicions Proa).

 

La inscripció al club de lectura és gratuïta i està oberta a tots els membres de la comunitat universitària (estudiantat, PAS, PDI). Les persones interessades en participar-hi han de formalitzar la seva inscripció a través d’aquest formulari. Les presentacions es duran a terme entre les 19 i les 20 hores a través de l’aplicació Zoom.

 

Lletres Compartides

Lletres Compartides és un programa que neix de la necessitat d’apropar els escriptors de tot el domini lingüístic als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Es tracta d’un projecte pensat a llarg termini que permeti consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana. La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària, el Consell Insular de Menorca, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Casa de la Generalitat a Perpinyà i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana són les entitats que promouen la iniciativa.