Arranquen les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives

Lliga de Debat Secundària i Batxillerat ndp 2024_IG
 • L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula, el diàleg i el treball en equip
 • L’equip guanyador de cada fase local representarà a la universitat de referència en la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Jaume I del 17 al 19 d’abril de 2024

Lliga de Debat Secundària i Batxillerat 2024

24.01.2024. Tret de sortida a les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats. Vora 200 centres docents participaran en aquesta competició d’oratòria que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. Enguany, els estudiants debatran sobre la qüestió següent: «La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?». Un tema polèmic i d’actualitat on hauran de defensar tant la posició a favor com la posició en contra.

L’edició 2024 suma el major nombre de centres inscrits en la competició, amb un total de 194 centres, 200 equips i vora 5.000 alumnes. A la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat participa l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i FP d’entre 15 i 18 anys de Catalunya, el País Valencià i Andorra. Els centres escolars s’inscriuen com a participants en una universitat de la Xarxa Vives on disputaran una fase local amb centres de la mateixa demarcació geogràfica. En aquesta fase local es classificarà l’equip que representarà a la universitat en la fase final de la competició. Una fase final que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

Fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024

 • Universitat Pompeu Fabra (25-26 de gener)
 • Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya (25-26 de gener)
 • Universitat Jaume I (29 de gener-2 de febrer)
 • Universitat d’Alacant (31 de gener-3 de febrer)
 • Universitat Miguel Hernández d’Elx (31 de gener-3 de febrer)
 • Universitat de Barcelona (5-7 de febrer)
 • Universitat Politècnica de València (8-10 de febrer)
 • Universitat de València (8-10 de febrer)
 • Universitat Internacional de Catalunya (14-16 de febrer)
 • Universitat Abat Oliba CEU (16-17 de febrer)
 • Universitat Autònoma de Barcelona (19 de febrer-23 de febrer)
 • Universitat d’Andorra (26-28 de febrer)
 • Universitat Rovira i Virgili (28-29 de febrer)
 • Universitat de Girona (1 de març)
 • Universitat de Lleida (4-8 de març)

 La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats. A Catalunya compta amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; al País Valencià amb la coorganització d’Escola Valenciana; i amb el suport del Govern d’Andorra.