Un curs a distància ens presenta la Xina i la seua realitat

Castelló, Barcelona, Palma.- 11/05/2011.- Què sabem del gegant asiàtic? El curs «Xina, el gegant que desperta» pretén donar un marc introductori d’allò que és avui aquest país, per tal que els participants puguen comprendre i situar millor la informació sobre la Xina que donen els mitjans de comunicació. Aquest curs, que es realitzarà a distància i consta de 30 hores, tindrà lloc del 30 de juny al 25 de juliol. Està organitzat per l’Institut de Formació Continuada IL3 de la Universitat de Barcelona i forma part de l’oferta de cursos d’estiu recollits a la Guia de cursos d’estiu 2011 de la Xarxa Vives d’Universitats.

«Xina, el gegant que desperta» oferirà un breu esbós de l’univers xinès, per tal de situar en els seus justos termes el paper que juga en l’actualitat i que jugarà en les properes dècades el gran “drac oriental” en l’escena mundial. Aproximar-se a la seua geografia, la seua història, els seus sistemes de pensament, la seua societat i els seus modes de vida per tal d’entendre millor un fenomen la importància del qual només comença a endevinar-se. Aquest curs s’estructura al voltant de tres variables: la lectura seqüenciada dels materials, el debat al fòrum de l’assignatura i la intervenció del tutor per tal de resoldre qualsevol dubte o sol·licitud d’ampliació d’informació. Està adreçat a alumnat universitari, professionals i públic en general.

Si t’interessa aquest curs, potser també t’interessen altres tres cursos recollits a la Guia d’estiu 2011 sobre Xina: «La Xina, potència cultural i econòmica», organitzat per la UEGUV, que tindrà lloc a Gandia; «Societat i cultura xineses», organitzat per CEUdG, que tindrà lloc a Girona i «Xina. Curs pràctic d’acostament a la seua cultura i idioma», organitzar per la UMH, que tindrà lloc a Elx.

Els cursos d’estiu recollits en la Guia tindran lloc des del 15 de maig al 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.