L’alimentació i la dieta mediterrània, a la Guia de cursos d’estiu 2011

Castelló, Barcelona, Palma.- 17/05/2011.- Tenim una alimentació correcta? Som el que mengem? La cuina i el fet de menjar formen part dels trets culturals més destacats de les persones i l’alimentació ha esdevingut un dels aspectes més importants en l’actualitat tant per raons de salut com per raons estètiques o moda. És la dieta mediterrània més beneficiosa que la dieta atlàntica? Quina és la importància de l’alimentació en l’esport d’alta competició? Aquestes i altres preguntes s’analitzaran i es tractaran de respondre als cursos d’estiu sobre alimentació, nutrició, cuina i salut recollits a la Guia de cursos d’estiu 2011 de la Xarxa Vives.

La Universitat Oberta d’Estiu proposa els cursos Dieta mediterrània. Menjar bé i conservar-se sa,  Nutrició salut i benestar: l’alimentació com a medicina, Nutrició salut i benestar: principals trastorns de la conducta alimentària i Som el que mengem: una història de l’alimentació; la Universitat d’Estiu de l’Autònoma, el taller Cuina i salut i el curs Menjar bé i conservar-se sa. La dieta mediterrània; la Universitat d’Estiu Ramon Llull, Cuina saludable adaptada a diferents patologies i la Universitat d’Estiu de Gandia, el curs Nutrició i vida.

A més, la Universitat Internacional de Catalunya proposa Mengem bé?; la Universitat Jaume I ofereix el curs Dieta mediterrània versus dieta atlàntica; els Juliols de la UB organitzen Rutes per menjar i beure: patrimoni gastronòmic i turisme a Catalunya; la Universitat d’Estiu de Vic, Alimentacions alternatives; i la Universitat d’Alacant ofereix a la seu de Cocentaina el curs La alimentación y determinación de la composición corporal en el deporte de alta competición.

També hi ha cursos sobre alimentació infantil, cuina molecular i cuina japonesa i altres cursos d’aquests i altres àmbits que podeu consultar a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos recollits en la Guia tindran lloc des del 15 de maig al 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.