Comença a Vinaròs el II Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/10/2011.- L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el II Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que té lloc a Vinaròs i Morella entre avui divendres 14 i el diumenge 16 d’octubre de 2011. Concebut amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior, el curs s’adreça a llicenciats i graduats, el curs ha omplert totes les places amb 40 inscrits, al igual que l’any passat.

L’acte inaugural del curs ha tingut lloc avui divendres 14 a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i ha comptat amb la participació del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el president en funcions de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Manuel Pérez Saldanya i l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, qui ha mostrat la seua satisfacció per acollir de nou l’activitat.

El president de la Xarxa Vives ha expressat en el seu parlament la seua satisfacció per la consolidació del curs: «aquestes fites són una prova més que quan existeix col·laboració institucional amb objectius clars i sensibilitats compartides, els resultats només poden ser positius per a la societat». Climent ha afegit que treballar junts en català «no és una tasca amb els límits geogràfics de la regió Vives, sinó que cada vegada impregna més d’ambició la nostra actuació cap a fora».

Al seu torn, Manuel Pérez Saldanya ha destacat les idees de «col·laborar i compartir» com a claus de futur en torn a la llengua. En aquest sentit, el president en funcions de l’AVL ha coincidit amb el director del IRL en dir que «hi ha coses que hauríen de ser impermeables al debat polític i a la lluita partidista i en les quals hauríem de retrobar-nos tots, perquè ens juguem el futur». Pérez Saldanya ha apostat per la continuïtat d’aquest curs anual i ha afegit que «potser és el moment de ser imaginatius i buscar nous camins de coordinació, des dels principis de col·laboració i respecte institucional».

Finalment, el director de l’Institut Ramon Llull ha explicat que «el curs vol ajudar a definir la feina de lectors i a mostrar com fer-la bé». Vicenç Villatoro ha dit que «necessitem lectors perquè una cultura es juga la seva vida en molts fronts, especialment en allò social, en el fet que la gent la faci servir». Una llengua es legitima –ha insistit Villatoro- en la mesura que és «el vehicle d’una creació cultural viva i lligada al món contemporani». El director del IRL ha destacat que «les complicitats implícites entre els institucions organitzadores fan possible fer feina conjuntament».

La sessió de cloenda tindrà lloc demà dissabte 15, a les 20h, a l’ajuntament de Morella i hi intervindran l’alcalde de Morella, Joaquim Puig; el director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó; i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús.