Un 20% dels estudiants de la regió Vives combinen estudis i esport

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 22/11/2011.- Un de cada 5 estudiants universitaris de la regió Vives combina els seus estudis amb la pràctica de l’esport, d’acord amb un reportatge inclòs al vuitè número de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres, editada per la Xarxa Vives. L’esport guanya adeptes i hi destaquen els alumnes d’universitats com la Miguel Hernández d’Elx o la Politècnica de València, on se supera el 40% d’estudiants inscrits.

La revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres és una eina de les universitats que pretén divulgar la producció cultural i científica universitària, alhora que apropa les novetats editorials de les universitats a la societat. En el seu setè número, la publicació inclou també una entrevista a la directora del grup de Neurobiologia Ocular a l’Institut de Neurociències d’Alacant, Juana Gallar. La revista incorpora també cròniques culturals sobre l’any internacional de la investigació sobre la malaltia de l’Alzheimer. D’altra banda, un article de Josep Maria Vinyes analitza com els navegadors web afecten els usos de la lectura, i un reportatge mostra les intenses relacions entre Andorra, L’Alguer i les seues respectives universitats. A la secció «Lectures de…» fan les seues recomanacions editorials Francesc Daumal, Jordi José i Jordi Busquet.

Així mateix, aquest número de BUC incorpora un article de reflexions sobre els nous reptes de l’edició universitària a càrrec de Meritxell Anton, cap de Publicacions de la Universitat de Barcelona. Finalment, la secció El racó de Mètode analitza l’amenaça del foc en els boscos.

La revista és editada per la Xarxa Vives d’Universitats amb periodicitat semestral, es pot consultar en línia a la llibreria virtual www.e-buc.com, on està a l’abast del públic tota l’oferta editorial de les universitats.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.