Vicent Climent destaca el potencial de Castelló en el corredor mediterrani del coneixement

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 11/01/2012.- El president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha participat avui dimecres en el III Congrés Obert i Virtual «Castelló 2020» amb la conferència «Castelló, la Universitat Jaume I i el corredor mediterrani del coneixement» (vegeu vídeo íntegre).

En la seua intervenció, Climent ha analitzat la «posició geoestratègica privilegiada» de la ciutat de Castelló en el marc del corredor mediterrani d’infraestructures i ha posat l’accent a destacar la necessitat de consolidar «el corredor mediterrani del coneixement» impulsat per les universitats dels territoris de parla catalana.

Durant la conferència, presentada pel director del periòdic Mediterráneo, José Luis Valencia, el president de la Xarxa Vives ha dit que la universitat «és una peça clau en la nostra estructura socioeconòmica del segle XXI, amb la seua aportació de valor afegit en formació, en recerca i en transferència del coneixement». Climent ha afegit que l’UJI va impulsar el corredor del coneixement des de 1994, en ser una de les universitats fundadores de la Xarxa Vives, i ha repassat diferents dades que remarquen la generació de valor afegit per part de les universitats, perquè «el coneixement és la inversió més segura». Entre altres dades, el rector Climent ha recordat que l’any 2008, el 54% de les patents en explotació a la universitat espanyola pertanyien a la regió universitària Vives, que agrupa pràcticament el 30% dels investigadors a l’Estat espanyol.

«Cada euro invertit a la universitat torna a la societat en forma de resultats concrets que en multipliquen el valor» ha afirmat Climent. Finalment, ha fet una crida a «anticipar-nos al futur com vam fer fa 20 anys quan va néixer la Jaume I, perquè l’èxit de l’UJI serà l’èxit de Castelló, i contribuirà a que la ciutat i tota la província puguen aprofitar al màxim la seua privilegiada posició en aquest corredor».