L’UJI acollirà el Fòrum Vives «Les universitats de l’arc mediterrani. El temps de les aliances»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 06/02/2012.- La Universitat Jaume I (UJI) acollirà el proper 28 de febrer el Fòrum Vives «Les universitats de l’arc mediterrani. El temps de les aliances», organitzat per la Xarxa Vives amb el suport de la Càtedra Unesco de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid i la Càtedra Increa de l’UJI. El fòrum es presenta com una oportunitat de crear sinèrgies entre les universitats de la regió perquè siguen protagonistes actives en les grans estratègies de desenvolupament socioeconòmic per a l’arc mediterrani. La jornada aposta per explorar noves vies de col·laboració i aliances entre les institucions d’educació superior, perquè potencien les seues fortaleces i les posen al servei de la societat.  A través de l’establiment de nous ponts de col·laboració entre les universitats i la societat en un espai idoni com la Xarxa Vives, es tracta de fer del corredor mediterrani una ruta per la qual, a més de mercaderies, circulen també les persones, les idees i el coneixement.

En el programa del fòrum (PDF)  s’ha previst la presentació d’un document de reflexió a càrrec de Francesc Michavila, rector honorari de l’UJI. Posteriorment, Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia farà un repàs de l’estat del panorama acadèmic i Ferran Villalonga, president de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa presentarà el panorama social

A continuació, Francisco Pérez, director d’Investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques i catedràtic d’Anàlisi Econòmic de la Universitat de València, desenvoluparà una exposició sobre recerca i desenvolupament. La mobilitat serà l’objecte de l’exposició de Martí March, catedràtic de Sociologia de l’Educació i de Pedagogia Social de la Universitat de les Illes Balears. Finalment, Roland Morancho, delegat regional de la Recerca i de la Tecnologia de Migdia-Pirineus, parlarà sobre una bona pràctica d’aliances. A continuació es donarà pas al col·loqui i finalment, a les conclusions.