Compte enrere per al Fòrum Vives «Les universitats de l’arc mediterrani. El temps de les aliances»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 22/02/2012.- La Universitat Jaume I (UJI) serà l’escenari, el proper dimarts 28 de febrer, del Fòrum Vives «Les universitats de l’arc mediterrani. El temps de les aliances», organitzat per la Xarxa Vives amb el suport de l’UJI -a través de la Càtedra Increa– i de la Càtedra Unesco de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid. A més, la jornada compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa (IIVEI).

La Sala de Juntes de l’edifici de Rectorat de l’UJI (3a planta) acollirà un fòrum que es presenta com una oportunitat de crear sinergies entre les universitats de la regió perquè siguen protagonistes actives en les grans estratègies de desenvolupament socioeconòmic per a l’arc mediterrani. La jornada aposta per explorar noves vies de col·laboració i aliances entre les institucions d’educació superior, perquè potencien les seues fortaleses i les posen al servei de la societat.  A través de l’establiment de nous ponts de col·laboració entre les universitats i la societat en un espai idoni com la Xarxa Vives, es tracta de fer del corredor mediterrani una ruta per la qual, a més de mercaderies, circulen també les persones, les idees i el coneixement.

En el programa del fòrum (PDF) s’ha previst la presentació d’un document de reflexió a càrrec de Francesc Michavila, rector honorari de l’UJI. Posteriorment, Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia farà un repàs de l’estat del panorama acadèmic i Pau Caparrós, director d’Estudis i Projectes de l’IIVEI, tractarà el panorama social.

A continuació, Francisco Pérez, director d’Investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques i catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, desenvoluparà una exposició sobre recerca i desenvolupament. La mobilitat serà l’objecte de l’exposició de Martí March, catedràtic de Sociologia de l’Educació i de Pedagogia Social de la Universitat de les Illes Balears. Finalment, Roland Morancho, delegat regional de la Recerca i de la Tecnologia de Migdia-Pirineus, parlarà sobre una bona pràctica d’aliances. A continuació es donarà pas al col·loqui i finalment, a les conclusions.