La XVII Jornada de Sociolingüística d’Alcoi analitza la presència de la llengua catalana al món educatiu

Alcoi, Barcelona, Palma.- 22/03/2012.- El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València acollirà el proper dissabte 24 de març la XVII Jornada de Sociolingüística d’Alcoi sobre educació i plurilingüisme. Amb l’objectiu d’analitzar «la presència del valencià al món educatiu en relació amb el plurilingüisme i les seues implicacions en la societat», aquesta sessió s’emmarca en el desenvolupament del nou Pla de Política Lingüística 2011-2013 elaborat per la Comissió de Llengua de la Xarxa i aprovat pels rectors del Consell General el 28 de febrer a la Universitat Jaume I.

A les jornades participaran el sociòleg Salvador Cardús (Universitat Autònoma de Barcelona); el pedagog Vicent Pascual, que parlarà sobre el model plurilingüe; diversos representants de centres educatius amb experiències amb models educatius plurilingües; M. Carmen Pinilla (Generalitat Valenciana); el sociòleg Rafael Castelló (Universitat de València), que parlarà sobre l’estudi Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes; José M. Meseguer i Elisa Giner (Universitat Politècnica de València), que mostraran experiències multilingües, i el professor Vicent Brotons (UEM-Universitat d’Alacant), que dirigirà el col·loqui sobre educació i plurilingüisme.