L’equip de la UIC ultima els preparatius per a la VIII Lliga de Debat Universitari

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma. – 16/04/2012.- A 24 hores de l’inici de la vuitena Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, us presentem l’equip de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que ultima els preparatius per a la competició, que tindrà lloc a la Universitat de Vic des de demà dimarts i fins divendres 20 i tractarà el tema Els indignats: un nou corrent de pensament?.

L’equip de la UIC, format per Marc Pertínez Romagosa (capità), Alba García Jiménez, Miquel de Espona Plana, Ricard Mor Martínez i Oriol Oliva Trastoy, s’ha preparat amb les sessions del taller d’expressió oral i tècniques de debat de la ‘UIC, en què es treballen aspectes de comunicació verbal i no verbal i estratègies argumentatives, en relació amb el tema del debat. La cooperació, el treball en equip, la humilitat pròpia i el respecte pels adversaris van acompanyats d’optimisme i d’afany de competitivitat en l’esperit d’aquest grup, que arriba a Vic amb ganes d’arribar lluny a la competició, que es podrà seguir en directe ací i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat.

Aquesta vuitena edició de la Lliga comptarà amb 9 equips d’estudiants de la regió Vives, corresponents a les universitats d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra i Vic. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.