La Lliga de Debat Universitari, en directe des de la Universitat de Vic


Estudiants participants a la competició, durant l’acte inaugural (Foto: Jordi Molet, UVic).

Vic, Castelló de la Plana, Palma. – 17/04/2012.- La secretària general de la Universitat de Vic, Carme Sanmartí, ha inaugurat aquesta vesprada la vuitena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que es desenvoluparà a la UVic fins al proper divendres 20 d’abril (vegeu el vídeo de l’acte inaugural). Els indignats: un nou corrent de pensament?  és el tema de debat d’aquesta edició, que compta amb la participació d’equips de 9 universitats. Tots els debats de la competició es poden veure en directe ací (consulteu els horaris dels debats, la classificació provisional i els vídeos dels debats realitzats). A més, es pot seguir la competició a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat.

La competició té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula enter l’estudiantat de les 21 universitats que formen part de la Xarxa, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els equips participants corresponen a les universitats d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra i Vic.

Els jutges de cada debat valoren capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. Cada universitat pot inscriure un equip participant, format per un màxim de 5 persones i representat per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i l’equip de jutges.

El premi per a l’equip guanyador de la Lliga serà de 2.500 euros. L’organització ha previst guardons honorífics per a l’equip subcampió, el millor orador de la competició i el millor equip, triat per votació dels participants.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.