El Pla de Política Lingüística 2012-2014, fruit de la col·laboració interuniversitària

Palma, Castelló de la Plana, Barcelona.- 29/05/2012.- La Xarxa Vives d’Universitats va publicar el mes de març passat el Pla de Política Lingüística 2012-2014, el primer pla d’aquestes característiques que s’aprova a nivell interuniversitari de la regió Vives. En un article publicat al darrer número del butlletí electrònic del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, Llengua UIB 2.0, l’ex president de la Comissió de Llengua de la Xarxa, Faraon Llorens, destaca que el pla «ordena i estructura més clarament» la intensa tasca que les universitats posen en comú per la promoció del català.

Llorens, substituït fa uns dies per Carles Cortés com a president de la Comissió, destaca que des dels inicis de la Xarxa Vives, el treball conjunt «ha reforçat les àrees habituals dels serveis lingüístics: la qualitat l l’assessorament, la promoció i la dinamització de la llengua, la formació i, ara també, les estratègies davant els reptes que el multilingüisme (en terceres llengües) presenta a les nostres universitats». D’altra banda, l’autor es felicita perquè durant els darrers anys ha estat possible «ampliar la xarxa de complicitats» amb altres institucions que treballen en la promoció de la llengua i de la cultura catalanes.

Elaborat pels representats a la Comissió de Llengua de les 21 universitats membres de la Xarxa i aprovat pels rectors del Consell General en la reunió que va tenir lloc a la Universitat Jaume I, el darrer 28 de febrer, el document descriu els criteris generals de política lingüística de la regió Vives i estableix el pla de treball per al període 2011-2013. El pla de treball s’estructura entorn a quatre eixos: normalització, multilingüisme, coordinació i projecció.