La Xarxa Vives compleix 18 anys i ho celebra amb un premi molt especial


Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 29/10/2012.- 
La Xarxa Vives va complir ahir, diumenge 28 d’octubre, els seus primers 18 anys de treball al servei de les universitats i de la societat. Des de la signatura de l’acta fundacional per part de 13 universitats a la ciutat de Morella (els Ports), l’any 1994, l’associació d’universitats dels territoris de parla catalana s’ha configurat com l’eina idònia per vertebrar una regió universitària cohesionada, que comparteix uns valors, una cultura, una llengua. Amb el temps, l’associació ha esdevingut un referent per al treball conjunt de les universitats membres i una plataforma de serveis innovadors i amb valor afegit per a les universitats mateixes i per a la societat. El treball en xarxa de centenars de persones compromeses ha fet realitat un catàleg de serveis amb desenes de línies d’actuació.

Amb l’objectiu de celebrar aquest aniversari, la Xarxa ha posat en marxa avui dilluns 29 una convocatòria molt especial: el premi «18 anys fent Xarxa». El/la guanyador/a aconseguirà un cap de setmana amb pensió completa a Morella (els Ports), ciutat on es va signar l’acta de constitució de la Xarxa. D’acord amb les bases de la convocatòria, es pot participar a través de Facebook i Twitter, mitjançant missatges sobre els records personals de participació en activitats de la Xarxa, com veuen l’associació els participants en l’actualitat o com s’imaginen la Xarxa en el futur. Es podrà participar del 29 d’octubre al 30 de novembre de 2012. El premi es resoldrà per sorteig entre els participants i el/la guanyador/a aconseguirà un cap de setmana amb pensió completa a Morella (els Ports). Per a participar via Facebook, els missatges s’hauran de publicar al mur de la Xarxa Vives i en el cas de Twitter, s’haurà de fer servir l’etiqueta #18anysXarxaVives.

Al llarg d’aquests primers 18 anys d’història de la Xarxa s’han desenvolupat iniciatives com la Guia de cursos d’estiu, l’oferta agregada de referència a nivell europeu; el programa DRAC d’ajuts a la mobilitat de la comunitat universitària; la Lliga de Debat Universitari o els programes interuniversitaris de cooperació al desenvolupament a Kosovo i Algèria, sense oblidar la Biblioteca Virtual «Joan Lluís Vives», projectes transfronterers com el Cultur Pro o la gestió agrupada dels cursos de català EILC per a Erasmus.

La tasca de la Xarxa en l’àmbit internacional, adreçada a situar els territoris de parla catalana com a destinació atractiva per a estudiar i treballar també ha donat resultats: durant els últims anys la regió universitària Vives s’ha consolidat com a líder en l’acollida d’estudiants Erasmus, amb més de 10.000 alumnes el curs 2010-2011.